Αγνό Παρθένο Βούτυρο Καριτέ

Share

Καριτέ (butyrospermum parkii), τόπος προέλευσης Δυτική Αφρική. Είναι ένα τροπικό δέντρο ύψους 12 έως 20 μέτρων. Από τους καρπούς του που συλλέγονται σε πλήρη ωρίμανση, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, εξάγεται ένας σπόρος που μοιάζει με αμύγδαλο, ο οποίος περιέχει ένα βούτυρο πλούσιο σε λιπαρά εξαιρετικής  ποιότητας, το βούτυρο καριτέ. Είναι η απόλυτη φυσική φροντίδα για το ξηρό και ταλαιτωρημένο δέρμα, καθώς και για την απαλή φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος των βρεφών και των μικρών παιδιών. Χρησιμοποιήται για την φροντίδα της ομορφιάς από την αρχαιότητα, πιστεύεται πως η βασίλισσα Νερφερτίτη όφειλε την τέλεια επιδερμίδα της στην καθημερινή χρήση του καριτέ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά.   Στο δέρμα το καριτέ προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, το θρέφει και το προστατεύει. Βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, απαλύνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες χάρις στις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Είναι καταπληκτικό ως καταπραυντικό μετά από έκθεση του δέρματος στο κρύο, αέρα ή μετά από ηλιοθεραπεία.
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ιδιαίτερη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος μετά από αποτρίχωση ή και μετά  από το ξύρισμα,θα απαλύνει φαγούρα, κοκκινίλες και ερεθισμούς. Τέλειο για τη περιποίηση των χειλιών από το σκάσιμο και των ταλαιρωρημένων χεριών.

Για τα μαλλιά το καριτέ είναι εξαιρετικό σαν μάσκα για άτονα, θαμπά, ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά. Αναδομεί και δυναμώνει τα μαλλιά και τους δίνει την χαμένη τους λάμψη.

Χάρη στην πλούσια συνθεση του το καριτέ υδατώνει βαθειά και αναζωογονεί το δέρμα και τα μαλλιά. Προστατεύει τα κύτταρα και συμβάλει στην διαδικασία αναγεννησης τους. Αποτελεί φυσική ασπίδα προστασίας για το δέρμα που εκτείθεται σε σκληρές καιρικές συνθήκες, μόλυνση του περιβάλλοντος κυρίως στις μεγάλες πόλεις.Είναι ιδανικό για την φροντίδα των ξηρών και ευαίσθητων δερμάτων, για την περιποίηση της επιδερμίδας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης-ιδιαίτερα καλό για την περιοχή της κοιλίάς και του στήθους-Είναι τέλειο για ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, το προστατεύει, θρέφει, ενυδατώνει βαθειά και το  αναζωογονεί άμεσα. Συνιστάται ιδιαίτερα ως κρέμμα νυκτός για την θρέψη και αναζωογόνηση του δέρματος, αλλά και για την περιοχή κάτω από τα μάτια για να απαλύνει τις ρυτίδες. Τόσο αγνό με πολύτιμες ιδιότητες που το καθιστά εξαιρετικό για την φροντίδα στου ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Το προστατεύει, διατηρεί απαλό και το ενυδατώνει. Συνιστάται ιδιαίτερα ως κρέμμα νυκτός για την θρέψη και αναζωογόνηση του δέρματος, αλλά και για την περιοχή κάτω από τα μάτια για να απαλύνει τις ρυτίδες.
Για τα μαλλιά το καριτέ είναι εξαιρετικό σαν μάσκα για άτονα, θαμπά, ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά. Αναδομεί και δυναμώνει τα μαλλιά και τους δίνει την χαμένη τους λάμψη.

Μαζεύεται με το χέρι από γυναίκες που ανήκουν σε γυναικείο Fair Trade(Δίκαιο Εμπόριο) συνεταιρισμό στη Γκάνα, στην Δυτική Αφρική. Η συλλογή των καρπών και η επεξεργασία τους γίνεται με την παραδοσιακή, αρχαία τεχνική, παράγοντας έτσι ένα αυθεντικό παραδοσιακό προιόν από την Αφρική. Το βούτυρο καριτέ είναι πολύ σημαντικό για τις τοπικές κοινότητες της Γκάνα και σχεδόν όλοι οι παραγωγοί είναι γυναίκες. Με την παραγωγή τους αυτή βοηθούν το εισοδημά τους και βελτιώνουν έτσι την ποιόυητα ζωής τους.

Τρόπος Χρήσης:
Λιώνει εύκολα στα χέρια σας σε θερμοκρασία δωματίου. Απλώστε λίγο παντού, στο πρόσωπο, σώμα, χέρια, πόδια και αισθανθήτε την επιδερμίδα σας απαλή και ενυδατωμένη!

δείτε περισσότερα για το karite

Shea Butter

Shea Butter (butyrospermum parkii), place of origin Western Africa. It is a tropical tree of height 12 until 20 metres. From its fruits -that are collected when they are complete ripe, between June and September-is extracted a seed that looks like an almond, which contains a butter rich in oil exceptional quality, the shea butter. It is the absolute natural care for the dry and tired skin.Thanks to its rich components, shea butter deeply soothes, moisturizes, regenerates and protects the skin and hair. Perfect  for natural healing care for baby’s delicate skin.It is used for the care of beauty from the antiquity,it is believed that the Queen Nefertiti owed the beauty of her skin to the daily use of shea butter. It can be used to skin and hair.
Skin : Shea butter provides deep hydration, protection and nurturing to the skin. It enhances its vitality and suppleness also improves the texture of the skin and smoothes out fine lines and wrinkles thanks to its anti-aging components. It is perfect for dry and sensitive skin, after waxing or shaving because it moisturizes, protects  the skin and takes the inflammation away.  Also it is excellent for the care of the cracked lips and hands!!Hair:it can be used as a leave-on conditioner or hair mask to heal dry, damaged or dull hair.
This will restructure, fortify the hair as well as give it natural healthy shine.

it is perfect for dry and sensitive skins, it  soothes, nurtures,deeply moisturizes and protects the skin thanks to their exceptional richness in healing and nourishing elements.It is especially recommended as a night care for skin regeneration and nurture.It protects the cells and contributes in their process of rebirth. Shea butter is the natural shield of protection for the skin that is exposed to hostile conditions like harsh climates, pollution  mainly in big cities. It is ideal for the care of dry and sensitive skins and for the care of the skin during pregnancy-particular good  for the region of abdomen and breast. It is so pure, with its beneficial properties that it is excellent for baby care, as it protects, keeps soft and moisturizes the delicate baby’s skin.  It can be used to hair also Hair as a leave-on conditioner or hair mask to heal dry, damaged or dull hair. This will restructure, fortify the hair as well as give it natural healthy shine.

Hand-crafted by a fair trade women co-cooperative from Ghana, West Africa, who they use for harvesting and crafting ancient techniques, making in that way an authentic, traditional African product! Shea butter is very important resource for the local communities in Ghana and almost all of the producers are women.They harvest shea nuts from wild karite trees, its production help them to have a valuable source of income in order to have a better life.

How to Use:
it is easily melt on your hands at  room temperature. Apply a litle everywhere, face, body, hands, feet and feel your skin soft and moisturizing.

see more info about shea butter