Mια μοναδική πούδρα από μετάξι, μαργαριτάρια και γιασεμί 100% φυσική!

το γιασεμί (Jasminum officinale) με τα εύθραυστα λουλούδια του έχουν υπέροχο εξωτικό άρωμα που ενθαρρύνουν το πάθος και την αγάπη σύμφωνα με την Αγιουρβέδα. Στην κινεζική παράδοση το γιασεμί συμβολίζει την νεαρή κόρη με την  αλαβάστρινη επιδερμίδα.

το φυσικό μετάξι σε μορφή σκόνης  χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε πολλές παραδοσιακές θεραπείες ομορφιάς στην Ασία. Στην Αγιουρβέδα χρησιμοποιείται συστηματικά  κυρίως  σαν πρώτη ύλη μαζί με έλαιο σε ειδικά μασάζ  για υγιή και ελκυστικό δέρμα.  Στην αρχαία Κίνα εκτός από  εκτεταμένη  καλλυντική χρήση το μετάξι xρησιμοποιούταν για να θεραπεύσουν πληγές.

το φυσικό μαργαριτάρι έχει συσχετιστεί με την γυναικεία ομορφιά εδώ και χιλιάδες  χρόνια.  Στην αρχαία Κίνα ήταν το μυστικό ομορφιάς και γοητείας των αυτοκρατειρών  και των κυριών της αυλής, συνήθιζαν να το φοράνε στο πρόσωπο για να έχουν όμορφη λαμπερή αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

οι περισσότερες πούδρες που κυκλοφορούν στην αγορά δυστυχώς  περιέχουν συστατικά όπως οξείδιο του τιτανίου, οξείδιο του ψευδαργύρου, ταλκ, mica δηλαδή ορυκτά χρώματα καθώς και άλλα συστατικά που δεν είναι  καθόλου συμβατά με  το δέρμα  και μάλιστα μερικά από αυτά είναι πολύ βλαβερά γιατί κλείνουν τους πόρους  προκαλώντας ασφυξία στο δέρμα στερώντας έτσι την υγρασία του κάνοντας το θαμπό με το χρόνο, ξηρό και  να μοιάζει με μάσκα.

H πούδρα της  Dark Silk στην  σύνθεση της  αποτελείται αυστηρά  και μόνο από σκόνη φυσικού μεταξιού, φυσικού μαργαριταριού  και ενισχύεται για να δώσει τον χρωματικό τόνο  με  λουλούδια, τα οποία γίνονται σκόνη μέσω μιας  ειδικής διαδικασίας  σε χαμηλή θερμοκρασία προκειμένου να διατηρήσουν τις φυσικές  ωφέλιμες ιδιότητες  τους. Δεν είναι άλλη μια φυσική πούδρα αλλά ένα μοναδικό καλλυντικό για την φροντίδα του προσώπου.

  • ο τύπος  Fine Ivory περιέχει  πέταλα  από λουλούδια γιασεμί σε σκόνη. Παρέχει πολύ  λεπτό διακριτικό άρωμα και φυσικό  απαλό σχεδόν διάφανο τόνο στο δέρμα. Το γιασεμί  μειώνει την περιττή έκκριση του σμήγματος και προστατεύει από τους ερεθισμούς διατηρώντας το δέρμα καθαρό.
  • το φυσικό μετάξι  περιέχει 18 αμινοξέα και μείγμα πρωτεϊνών  τα οποία συνεισφέρουν στην  καλή  και ομαλή  λειτουργία του δέρματος. Συγκρατεί την  φυσική υγρασία του δέρματος , το προφυλάσσει από  την ξηρότητα και από το να κάνει λεπτές  γραμμές που αργότερα γίνονται ρυτίδες. Έχει αντιφλεγμονώδη  και αντιβακτηριδιακή δράση, απορροφά το περιττό σμήγμα χαρίζοντας όμορφη  καθαρή, απαλή  ματ όψη,  βοηθά το δέρμα να αναπνέει καλύτερα ενώ έχει την ιδιότητα να μειώνει την εμφάνιση των μεγάλων πόρων  τελειοποιώντας το τελικό αποτέλεσμα.  Η συχνή του χρήση αναζωογονεί το δέρμα και το διατηρεί καθαρό από ερεθισμούς και νεανικό. Μια ακόμα μοναδική ικανότητα του μεταξιού είναι  να διαχέει το φως  έτσι ώστε να χαρίζει στο δέρμα απαλή καταπληκτική φυσική εμφάνιση.
  • το φυσικό μαργαριτάρι στην ουσία είναι ένα πραγματικό τονωτικό ομορφιάς αφού περιέχει  ενεργές πρωτεΐνες, 7 αμινοξέα, σύμπλεγμα βιταμίνης B, μέταλλα  απαραίτητα στοιχεία όλα τους για υγιή όμορφο δέρμα καθώς και ασβέστιο με την ιδιότητα του να λευκαίνει την επιδερμίδα.  Η χρήση του μαργαριταριού χαρίζει νεανική, φωτεινή και λαμπερή εμφάνιση και απαλό καθαρό σαν πορσελάνη δέρμα χωρίς δυσχρωμίες  επειδή βοηθά στο να μειώνει την υπερβολική ανάπτυξη της μελανίνης. Ηρεμεί και εξισορροπεί το δέρμα, φιλτράρει  και εμποδίζει την βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.

Το μοναδικό αυτό προϊόν θα το βρείτε αποκλειστικά στο www.bacchia.gr

Τα οφέλη του ελαίου αβοκάντο – avocado oil

Tο αβοκάντο χρησιμοποιείται  με διάφορους τρόπους εδώ και αιώνες από τους Αζτέκους και  τους  Ίνκας. Αποτελεί  πλέον παράδοση στις θεραπείες ομορφιάς των γυναικών στο Μεξικό, Κεντρική και  Νότια Αμερική. Το πολύτιμο έλαιο του  χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης για τις εκπληκτικά οφέλη του.

Ιδιότητες – οφέλη

  • πολύ πλούσιο σε βιταμίνες A, D, B1, B2 και E, λεκιθίνη, πρωτεΐνες, βήτα-καροτίνη, ποτάσσιο, μαγνήσιο, σίδηρο, αμινοξέα και φολικό οξύ παρέχει άμεση φροντίδα σε πολλές ανάγκες του δέρματος και των μαλλιών.

Για το πρόσωπο και το σώμα:

  • βοηθάει στην μείωση των κηλίδων του γήρατος  αλλά και δρα αποτελεσματικά  σε θεραπείες  για ουλές, πληγές και εγκαύματα  χάρη  της  εξαιρετικής  αναπλαστικής  ιδιότητας του.
  • απορροφάται εύκολα , θρέφει, διατηρεί  ελαστική και  πολύ απαλή  την επιδερμίδα γεγονός που το καθιστά ιδανικό για το  τραχύ, ξηρό και κουρασμένο δέρμα.
  • αυξάνει σημαντικά την ποσότητα του κολλαγόνου ( μία εξαιρετικά σημαντική πρωτεΐνη του δέρματος που παρέχει ελαστικότητα, σφρίγος , νεανική εμφάνιση και βοηθάει στην καταπολέμηση των ρυτίδων) στο δέρμα.
  • ενυδατώνει άμεσα και αποτελεσματικά, το ξηρό και αφυδατωμένο  δέρμα ωφελείται πάρα πολύ από το έλαιο αβοκάντο το επαναφέρει σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • φυσικό αντηλιακό φίλτρο προστατεύει  και  θεραπεύει ενυδατώνοντας το δέρμα μετά από παρατεταμένη έκθεση του στον ήλιο (στο Μεξικό οι γυναίκες το  χρησιμοποιούν πολύ συχνά για να ανακουφίσουν το δέρμα τους)…

Continue reading

Το έλαιο tamanu και οι εκπληκτικές ιδιότητές του!

 Tο ιερό δέντρο της Φύσης που στα κλαδιά του κρύβονται οι θεοί – ένας ακόμη θησαυρός της φύσης με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες

Tο δέντρο Tamanu (Calophyllum inophyllum ) είναι ένα τροπικό δέντρο που φύεται στην Ταϊτή αλλά και σε άλλα μέρη  με τροπικό κλίμα  όπως τη Νοτιοανατολική Ασία, Νότιο Ινδία, Πολυνησία και  τη Μαδαγασκάρη στην Νότιο Αφρική.  Ανθίζει μόνο μία φορά το χρόνο έτσι το έλαιο του  που εξάγεται από τους καρπούς του δέντρου θεωρείται σπάνιο και τιμολογείται  ανάλογα.  Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες με πολλές εφαρμογές σε διάφορες θεραπείες  για το δέρμα και τα μαλλιά. Στις τροπικές χώρες που το χρησιμοποιούν παραδοσιακά σαν πανάκεια πιστεύουν πως το Tamanu είναι ένα ιερό δώρο της Φύσης που οι θεοί κρύβονται  στα κλαδιά του λόγω των θεραπευτικών του δυνάμεων.

Ιδιότητες – οφέλη

  • το Tamanu είναι ένα πολύπλευρο έλαιο με εξαιρετικά οφέλη για το δέρμα και μαλλιά.  Περιέχει ένα μοναδικό λιπαρό οξύ το καλοφυλλικό  οξύ το οποίο είναι κουμαρίνη και έχει αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες.  Έχει εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές  και  αντιφλογιστικές ιδιότητες. Απορροφάται άμεσα και από τα τρία στρώματα του δέρματος (επιδερμίδα, το κυρίως δέρμα και το υπόδερμα )  συνεισφέροντας   δραστικά στην ανάπτυξη νέων ιστών.  Για αυτό τον λόγο το έλαιο Tamanu χρησιμοποιείται πλέον και σε αναπλαστικές ή αντιγηραντικές  κρέμες. ..

Continue reading

Βούτυρο Μάνγκο – Mango Butter (Mangifera indica)

Τα εκπληκτικά οφέλη του mango για την φορντίδα του ςδέρματος και των μαλλιών

Οφέλη

To βούτυρο Μάνγκο έχει φυσικές μαλακτικές ιδιότητες, είναι γνωστό για την επούλωση των πληγών, την αναγεννητική δραστηριότητα. καταπραϋντικές, ενυδατικές και προστατευτικές ιδιότητες Έχει προστατευτική δράση κατά της UV ακτινοβολίας Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν το δέρμα σας με τρόπους που ίσως δεν συνειδητοποιούμε καν.  Οι δερματολόγοι συνιστούν συχνά Βούτυρο Μάνγκο για τη θεραπεία των ρυτίδων.

Το βούτυρο μάνγκο  εξάγεται από τον καρπό του  τροπικού δέντρου Μάνγκο. Είναι πολύ πλούσιο σε πολύτιμες για το δέρμα βιταμίνες όπως  βιταμίνη C, A  και  E καθώς και σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

Συνδυάζεται πολύ καλά με το βούτυρο καριτέ και το έλαιο Αργκάν για διάφορες εφαρμογές σε θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών…

Continue reading

έλαιο αργκάν – argan oil

Το Argan Oil είναι πλέον ένα από τα πιο καυτά συστατικά στη βιομηχανία ομορφιάς. Αλλά ξέρατε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι  μόνον για την καταπολέμηση των ρυτίδων; Αυτό το θαύμα, ο χρυσός της ερήμου όπως συχνά αποκαλείται, περιέχει 80% των απαραίτητων λιπαρών οξέων (για να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής), καθώς και σκουαλένη (για να διατηρήσετε το δέρμα μας απαλό), φυτοστερόλες ( συμβάλει στην προστασία του κολλαγόνου) και φαινολικές ενώσεις ( κατά των ελευθέρων ριζών), καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία προϊόντα ομορφιάς
Το έλαιο Αργκάν  είναι εξαιρετικά πλούσιο σε  βιταμίνη Α, Ε και λιπαρά οξέα Ωμέγα 6 και 9.

Continue reading

Βούτυρο Καριτέ – shea butter

τι ιδιότητες έχει και πως ξεχωρίζω το αυθεντικό παρθένο από τα κατεργασμένα.

Ένα από τα πλέον απαραίτητα υλικά για την περιποίησή μας είναι το βούτυρο καριτέ που χρησιμοποιείται ως βάση από τις περισσότερες εταιρείες καλλυντικών. Δυστυχώς δεν είναι όλα τα καριτέ της ίδιας ποιότητας ενώ σχεδόν όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν το βούτυρο καριτέ κατεργασμένο. Το καριτέ για να διατηρεί όλες τις ιδιότητές του πρέπει να είναι ακατέργαστο και χρώματος ωχρό -  μπεζ  και όχι λευκό όπως το επεξεργασμένο.

Continue reading

Bio κρέμα νυχτός με έλαιο αργκάν, βούτυρο καριτέ, έλαιο μακαντάμια

και με αιθέριο έλαιο γεράνιο…από την γαλλική Forest People

Πλούσια και απαλή κρέμα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν 24ωρη από το ξηρό και ώριμο δέρμα. Θρέφει και ενυδατώνει, αναζωογονεί σε βάθος και μειώνει δραστικά τα σημάδια του γήρατος.

Ιδανικό για να: αναζωογονεί απόλυτα, θρέφει σε βάθος, άμεση ενυδάτωση, προσφέρει δραστική αντιγηραντική φροντίδα, διατηρεί απαλό, νεανικό και όμορφο το δέρμα.

Continue reading

φτιάχτε μόνες σας μάσκα Rhassoul

Ένα αρχαίο μυστικό ομορφιάς απ΄το Μαρόκο ιδανικό για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά!

100% φυσικό προϊόν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την περιποίηση του προσώπου του σώματος αλλά και των μαλλιών. Νούμερο ένα στις προτιμήσεις των Spa, είναι εξαιρετικά απορροφητικός με πολλές  ευεργετικές  ιδιότητες  όπως να το να απομακρύνει  το περιττό λίπος, να αναγεννά τα κύτταρα, να αποτοξινώνει και να καθαρίζει  βαθειά, να  ηρεμεί και να  μαλακώνει  το δέρμα. Στα μαλλιά χαρίζει  όγκο, λάμψη και ανακούφιση από την πιτυρίδα.

Ιδανικό για να: απομακρύνετε τις τοξίνες, να κάνετε ελαφρύ πήλινγκ , καθαρίσετε τους πόρους και να αποκτήσετε καθαρό ελαστικό δέρμα.

Ιδανικό για να: δώσετε όγκο στα λεπτά αδύναμα μαλλιά και να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα.

Ιδανικό για: λιπαρό, μεικτό, κανονικό, ευαίσθητο  δέρμα.

Ιδανικό για: λιπαρά,  λεπτά, αδύναμα μαλλιά ή μαλλιά με πιτυρίδα

Continue reading

100% φυσικές πούδρες προσώπου

από μετάξι, μαργαριτάρια και πέταλα λουλουδιών!

Oι περισσότερες πούδρες που κυκλοφορούν στην αγορά δυστυχώς  περιέχουν συστατικά όπως οξείδιο του τιτανίου, οξείδιο του ψευδαργύρου, ταλκ, mica δηλαδή ορυκτά χρώματα καθώς και άλλα συστατικά που δεν είναι  καθόλου συμβατά με  το δέρμα  και μάλιστα μερικά από αυτά είναι πολύ βλαβερά γιατί κλείνουν τους πόρους  προκαλώντας ασφυξία στο δέρμα στερώντας έτσι την υγρασία του κάνοντας το θαμπό με το χρόνο, ξηρό και  να μοιάζει με μάσκα.

Continue reading

το γνήσιο alep soap από την Karawan authentic

Το δικό μας γνήσιο alep soap παράγεται με τον αυθεντικό αρχαίο τρόπο με ελαιόλαδο,  δαφνέλαιο,  νερό και φυσική καυστική σόδα από θαλασσινό αλάτι που αναμειγνύονται και αφήνονται να  σιγοβράζουν σε χαμηλή θερμοκρασία στα καζάνια του χαλκού για 24 ώρες.

Το μίγμα χύνεται έπειτα σε πλάκες και αφήνονται να κρυόσουν. Έπειτα ωριμάζουν για 9 μήνες με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο

Χάρη στη χαμηλή φωτιά και αργή διαδικασία ξήρανσης τα  σαπούνια  alep διαρκούν πολύ και διατηρούν στο ακέραιο τις  ιδιότητες των ελαίωνTo Karawan authentic Alep σαπούνι περιέχει μόνο αγνά ευγενή φυσικά συστατικά από τοπικούς πόρους στο Χαλέπι της Συρίας με Fair trade. Η βάση του παραδοσιακού σαπουνιού Alep είναι το ελαιόλαδο και το δαφνέλαιο αποκλειστικά .Το σαπούνι Alep είναι 100% φυσικό και vegan. Είναι εντελώς ελεύθερο από: συντηρητικά, συνθετικά συστατικά, τεχνητά χρώματα ή αρώματα, υλικά πληρώσεως, πετροχημικά, PGE, θειικό νάτριο lauryl, κλπ.

Continue reading

Bio Έλαιο Αγριο Τριαντάφυλλο 50 ml

Φυσικό ελιξίριο νεότητας

το έλαιο από  άγριο τριαντάφυλλο αναγεννά, ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα.

• Το λάδι από το άγριο τριαντάφυλλο είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό έλαιο για την περιποίηση της επιδερμίδας λόγω της εξαιρετικά πλούσιας περιεκτικότητας του σε ωμέγα 3, 9 και 6, ρετινόλη (βιταμίνη A), βιταμίνη C και Ε, λυκοπένιο που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, και βήτα-καροτένιο πηγή προ-βιταμίνης Α.
• Με την εφαρμογή του σε καθημερινή χρήση θεραπεύει, αναγεννά τα κύτταρα και κάνει το δέρμα πιο ελαστικό,  σβήνει τις λεπτές γραμμές και απαλύνει τις ρυτίδες, βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας, ενυδατώνει, και θρέφει το δέρμα.
• Πολύτιμο για τα ξηρό και ώριμο δέρμα, επαναφέρει το κολλαγόνο σε φυσιολογικά επίπεδα, χαρίζει στο δέρμα την χαμένη του λάμψη και βελτιώνει αισθητά σημάδια από ουλές.
• Αποροφάται πολύ εύκολα και αμέσως από το δέρμα.
• Είναι ιδανικό ως κρέμα νυκτός

άλλα προϊόντα με άγριο τριαντάφυλλο εδώ

Το βιολογικό έλαιο από άγριο τριαντάφυλλο μπορείτε να βρείτε στο www.bacchia.gr


έλαιο Χρυσής Καμέλιας

 Golden Silk Oil 100% φυσικό έλαιο χρυσής καμέλιας – ένα αρχαίο μυστικό ομορφιάς των γυναικών της Ιαπωνίας   Ενυδατώνει προστατεύει και χαρίζει στο δέρμα σας άριστη εμφάνιση.

Έχει βραβευτεί από περιοδικά της Βρετανίας OK! Magazine (Δεκ 09), Sunday Mirror Magazine

(Φεβρ 2010) και Red Magazine (Αυγ 2010) ως Νο.1 Αντιγηραντικό προϊόν! Βραβευμένο με το

βραβείο Bronze Award στην κατηγορία Best New Skincare Launch 2010

στο the Pure Beauty Awards. Εγκεκριμένο από την Vegan Society.

ακόμη ένα εκπληκτικό προϊόν που προστέθηκε στην μοναδική συλλογή της Bacchia – eco ethnical store  

Continue reading