Βούτυρο Καριτέ – shea butter

τι ιδιότητες έχει και πως ξεχωρίζω το αυθεντικό παρθένο από τα κατεργασμένα.

Ένα από τα πλέον απαραίτητα υλικά για την περιποίησή μας είναι το βούτυρο καριτέ που χρησιμοποιείται ως βάση από τις περισσότερες εταιρείες καλλυντικών. Δυστυχώς δεν είναι όλα τα καριτέ της ίδιας ποιότητας ενώ σχεδόν όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν το βούτυρο καριτέ κατεργασμένο. Το καριτέ για να διατηρεί όλες τις ιδιότητές του πρέπει να είναι ακατέργαστο και χρώματος ωχρό -  μπεζ  και όχι λευκό όπως το επεξεργασμένο.

Continue reading